Parkeren

Parkeertarieven (hier gaat de gemeente over)

Op het gebied van het parkeren zet de gemeente grote stappen. Kernbegrippen daarbij zijn een (betere) bereikbaarheid van de stad en het gemak voor de bezoeker.
Per 1 januari 2015 is het ‘avondparkeren’ in de binnenstad ingegaan en geldt op straat tot 23.00 uur betaald parkeren.

Dat koppelt Arnhem aan een verlaagd tarief in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal, waar parkeren tussen 18.00 en 06.00 uur nog maar 50 cent per uur kost. Daarmee wil de gemeente de bezoekers en het winkelend publiek stimuleren om van de parkeergarages gebruik te maken. De parkeergarages Broerenstraat (QPark) en Velperpoort vallen buiten dit regime. 

De bewoners met een vergunning kunnen dan in de binnenstad zelf parkeren. Dit ter verbetering van de leefbaarheid van de Arnhemse binnenstad en een betere verdeling van de schaarse (parkeer-)ruimte. 

De twee maatregelen hangen met elkaar samen. Als gastvrije stad wil Arnhem bezoekers de gelegenheid geven goedkoop hun auto in de parkeergarages te zetten. Van de andere kant: ‘s avonds willen de bewoners van de binnenstad graag dichtbij hun huis parkeren. Maar daar is nu vaak geen plek, omdat parkeren ’s avonds gratis is, waar uitgaanspubliek dankbaar gebruik van maakt. Om dat te veranderen maakt de gemeente parkeren op straat in de binnenstad betaald tot 23 uur en kan uitgaanspubliek goedkoop in de garages terecht. Hiermee hoopt de gemeente op straat weer ruimte te krijgen voor bewoners. Helaas moet het uitgaanspubliek dan iets gaan betalen voor parkeren, maar in ruil daarvoor staat hun auto wel droog en veilig en hoeft men niet meer rond te rijden op zoek naar een plek. 

Voor meer informatie over verkeerszaken gaat u naar de site van de gemeente Arnhem:
http://www.arnhem.nl/Wonen_en_leven/Bereikbaarheid_en_Vervoer


Het centrum van Arnhem is goed bereikbaar met de verschillende middelen van vervoer.

Auto
In de gehele binnenstad van Arnhem geldt betaald parkeren. Via de aanrijdroutes vanaf de (snel)wegen komt u vanzelf op de centrumring. Deze ring loopt in 1 richting rond de binnenstad. Aan deze centrumring liggen alle parkeergarages en parkeerterreinen:

- Parkeergarage Centraal
- Parkeergarage broerenstraat (Q-park)
- Parkeergarage Langstraat
- Parkeergarage Musis
- Parkeergarage Velperpoort
- parkeergarage Media Markt


Op de centrumring worden deze parkeergarages met een parkeerverwijssysteem aangeduid inclusief het aantal vrije beschikbare plaatsen.

Vanaf alle parkeergarages en parkeerterreinen loopt u in een paar minuten naar de binnenstad.

Transferium
Gaat u regelmatig naar de stad om te werken, te winkelen of om gezellig uit te gaan? Maakt u dan eens gebruik van het Transferium GelreDome.
Door gebruik te maken van het Transferium GelreDome bent u sneller in de binnenstad en vermijdt u eventueel parkeer- en/of fileproblemen. Het adres van het transferium is:Batavierenweg 6841 HN.

Transferium Gelredome is een gratis parkeerterrein voor 645 auto's. Er is geen pendelbus meer tussen het Transferium en de binnenstad; mensen kunnen met de gewone lijnbus (7) tegen het normale OV-tarief naar de binnenstad.

Let wel : bij evenementen of voetbalwedstrijden geldt er wel betaald parkeren : voetbalwedstrijd € 10,00, evenement € 12,00. 

Kijk voor actuele bushaltetijden op de site van www.breng.nlOpenbaar vervoer
Het Centraal Station van Arnhem bevindt zich op loopafstand van de binnenstad. Het is ongeveer 5 min lopen. Bij het Centraal Station bevindt zich tevens het centrale busstation voor stads- en streekbussen.

Momenteel is het Centraal Station nog aan het verbouwen. Behalve op het Centraal Station stoppen veel bussen ook bij de Rijnstraat, het Willemsplein en het Velperplein. Alle 3 de haltes zijn gelijk grenzend aan de binnenstad.

Het Station Velperpoort bevindt zich aan het einde van de Steenstraat, tevens op loopafstand van de binnenstad, namelijk 10 minuten.

copyright 2010 | privacy statement | disclaimer

sitedesign designGenerator

« augustus 2017 »
M
D
W
D
V
Z
Z
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Evenement
  • Vandaag

Elke zondag winkels open
(m.u.v. 1e Paasdag & 1e Pinksterdag)

Made in Arnhem